Blog

Avocat in Iasi. Vorbim drept in cuvinte simple

Avocat in Iasi,

aici vorbim drept în cuvinte simple. Traducem din drept în romana.

Ideea de justiție poate fi înspăimântătoare. 

Nu, ea este înspăimântătoare! Ce facem aici? Vorbim drept în cuvinte simple. Pentru că orice lucru odată înțeles, devine mai prietenos. 

În 15 ani ca avocat in Iasi, am înțeles cât de important este să traducem din drept în română.

La primul contact cu un avocat, majoritatea clienților simt să se apere spunând „eu nu am mai avut niciodată de a face cu așa ceva!
Totuși, ideea de justiție ar putea să nu fie așa înspăimântătoare.

Serios, în ciuda formalismului, a limbajului, a sălilor păzite de gardieni și a robelor negre cu bavețele în culori asortate rangului purtătorului, ceea ce întâmplă acolo este doar un act firesc care vine sa îndrepte erori sau neputințe umane.

Ca avocat in Iasi,

și nu numai -experiența Cabinetului include procese în aproape toată țara- am avut constant acces la instanțe de toate gradele, de la Judecătorie și până la Curtea de Apel; emoțiile oamenilor sunt aceleași indiferent de gradul de jurisdicție la care au ajuns.

Despre drept se poate povesti mult și complicat; de aceea, aici, vorbim drept in cuvinte simple.

Adică facem din “citație”, “pârât”, “întâmpinare”, și chiar “prescripție”, nu neaparat niște prieteni simpatici, dar nici mai mult decât înseamnă. Niște notiuni ca oricare altele. Accesibile.

Altfel spus, explicăm, prin texte clare, ce înseamnă -teoretic și practic- una sau alta din drept.

Pentru cine facem asta? Pentru oricine și pentru toată lumea! De fapt, este mai mult de atât, scriem și sperăm să ajungă informațiile la cât mai multă lume! Pentru că folclorul juridic naște monștri. Și spaime. Si frică fără fundament.

Desi ideea s-a născut în 2013, iată, nici 6 ani mai târziu, a decis sa crească mare și să fie de folos! 🙂

Dacă aveți întrebări sau curiozități, scrieți aici!

avocat in Iasi
drept în cuvinte simple

 Nota bene la „Avocat în Iasi. Vorbim drept in cuvinte simple”:

informațiile din acest site sunt mult simplificate pentru a fi accesibile unui public neinițiat. Astfel, nu sunt prezentate toate situațiile particulare ce pot apărea în legătură cu subiectele expuse; pentru asta s-au scris tratate de drept. 
Considerați aceste articole ca fiind unele cu titlu informativ și general! Autoarea nu este responsabilă, sub nicio formă, cu privire la modul cum înțelegeți, cum interpretați și cum alegeți să folosiți informațiile din site. Consultați în mod direct un avocat înainte de a lua orice decizie cu privire la speța Dvs!

scris de Geanina DRIAN, avocat in Iasi.

Loading

× Contactati-ne!