Servicii

Loading

Avocat imobiliare Iasi – tranzactii si litigii

„Avocat imobiliare Iasi”, spre bucuria mea, este inca o asociere cu un numar mare de cautari. Îmi place sa cred ca asta se intampla datorita interesului din ce in ce mai crescut pentru semnarea unor contracte de vanzare-cumparare care au fost intai bine explicate si bine intelese.

Exista, din motive care imi scapa, un fel de cutuma cum că un contract notarial nu poate fi negociat. Sigur ca partile il pot modifica, notarul fiind un garant al legalitatii actului, dar nu si avocatul partilor.

Avocat imobiliare Iasi – de ce?

In cazul unei tranzactii imobiliare, o investitie foarte buna se va dovedi avizarea contractului de catre un specialist in drept. Un avocat cu practica in imobiliare va explica ce inseamna ipoteca, cota indiviza, garantia pentru evictiune, etc. Cunoasterea drepturilor si obligatiile partilor aduce un plus claritatii actului de vanzare.

Cum, de obicei, miza financiara a unei tranzatii imobiliare este mare, preventia este cu atat mai inteleapta. Avocatii nostri au experienta in asistarea clientilor la tranzactii, fie personal, in Cabinet sau la notariat, fie online.

Deseori dezvoltatorii imobiliari negociază de pe poziții de forță, sau nu negociază deloc, iar cumpărătorii sunt intimidați, uitând că au cel puțin aceeași putere: banii. 

Fiecare parte implicată are ceva ce vrea cealaltă parte: vanzatorul are bunul si cumparatorul banii.

Astfel, măcar și pentru acest motiv, contractul ar trebui să fie echitabil. Și, pe cât posibil, „în oglindă”: dacă sunt prevăzute daune interese de 5.000 de euro pentru cumpărător, nu există niciun motiv ca această clauză să nu aibă corespondent și pentru nerespectarea contractului de către vânzător.

Avocat imobiliare Iasi – Litigii imobiliare.

Daca, totusi, s-a semnat un contract care se dovedeste a fi altceva decat a crezut una dintre parti si litigiul nu este iminent iar partile sunt de acord, sugeram medierea. Daca solutiile alternative esueaza, vom identifica cea mai buna cale de a obtine un rezultat favorabil pe cale judecatoreasca.

Avocat imobiliare Iasi – Litigii ce deriva din proprietate.

Litigiile ce deriva din proprietate sunt printre cele mai frecvente si complexe. Pot imbraca forme multiple: de la neintelegeri intre vecini din cauza liniei de hotar sau a dreptului de trecere, pana la contestarea insusi dreptului de proprietate. Revendicarile, granituirile, servitutile de trecere si de privire, un drept de uzufruct sau habitatie sunt si ele deseori marul discordiei.

Informare.

Nimic, insa, nu prejudiciaza mai mult decat lipsa de informare sau informarea din surse neavizate. Practica a evidentiat numeroase situatii care puteau fi evitate daca partea ar fi stiu, de exemplu, ca este un timp strict determinat de lege pentru a actiona. Sau ca semnatura vanzatorului care amana semnarea actului poate fi suplinita de judecator, prin pronuntarea unei hotarari care sa tina loc de contract de vanzare-cumparare.

Avocat imobiliare Iasi.

Loading

× Contactati-ne!