Blog

Avocat online Iasi – concluzii după 6 luni de practică.

Avocat online Iasi era o idee oarecum utopică până nu de mult.

Și nu pentru că nu existau mijloacele tehnice, ci pentru că avocatura are avea nevoie de interacțiune umană directă.

Ideea de justiție s-a născut din nedreptate. Și când oamenii se simt nedreptățiți, vor să se uite în ochii altui om și să găsească acolo înțelegere înainte de a-și putea încredința problemele.

Sunt 6 luni de pandemie, în care lumea s-a întors cu susul în jos.

Și camerele video au devenit ochi mai puțin impersonali.

Avocat online Iasi.

Deși este un oraș mare și frumos, Iașiul nu este primul la deschiderea către nou. Și are și avantajul unui trafic încă decent, prin care oamenii răzbat relativ ușor de la A la B, adică de acasă la avocat. De aceea, popularitatea crescândă a avocatului online este cu atât mai surprinzătoare. Și îmbucurătoare.

Un lucru amuzant:

deși vor un avocat online, care prin definiție poate fi oriunde, oamenii caută „avocat online Iasi” sau Oradea sau orice alt nume le e casă. De rezervă, în caz că la distanță nu e destul și vor vrea să se urce în mașină să vină până la Cabinet.

Concluzii după 6 luni de avocat online?

Se poate.

Cu toții am înțeles avantajele: salvează timp, este comod și eficient.

Și ne ține sănătoși.

A fost mare bucurie când am văzut că și în consultațiile online putem face desene colorate de arătat clienților ca să înțeleagă, de exemplu, că jumătatea roșie de cerc (sau de pizza) este cota de bun propriu a soțului supraviețuitor, sfertul gri din cealaltă jumătate este moștenirea aceluiași soț și felia albă care a rămas se împarte în mod egal între copii.

Ce poate face avocatul online?

Păi, cam de toate: revizuim, negociem sau inventăm contracte, discutăm despre divorț, copii, partaj, moșteniri, terenuri, datorii, procese, contravenții, permis de conducere, asociații de proprietari, societăți și insolvență, etc, etc. A, purtăm și negocieri online cu părțile aflate în biroul notarului, de exemplu.

Putem și să fim angajați pentru procese, la care ne ducem în persoană pentru clienți, fiindcă viața în instanță e tot în sala de judecată.

Cum funcționează avocat online Iasi?

Ne găsiți cumva -se pare că suntem populari :)– ne scrieți sau ne sunați, descrieți pe scurt problema ca să ne asigurăm că este ceva la care suntem foarte, foarte buni, apoi primiți pe email un contract redactat conform celor discutate și factura fiscală aferentă. Citiți tot cu mare atenție, întrebați dacă sunt nelămuriri și când totul este clar, semnați și ne trimiteți actele prin email.

Apoi programăm ziua și ora consultației video, pentru că nu am scos ochii din ecuație.

Putem și prin telefon sau în scris, dar parcă nu e la fel.

De fapt, mai mult despre asta găsiți AICI.

Telespectatorii întreabă:

Pot angaja online un avocat?

Da, că altfel articolul ăsta nu s-ar mai povesti.

Costă mai mult sau mai puțin un avocat online?

Onorariul e același, dar costă mai puțin timp și mai puțin diesel.

Iar dacă locuiți în altă țară, atunci minus avion, minus zile de concediu, e ieftin de tot.

Și dacă nu sunt lămurit?

Veți fi; atâta vorbim, până lămurim. Tot.

 

Add your Comment