Blog

Avocat Iasi. Aici vorbim drept in cuvinte simple.

Ideea de justitie poate fi inspaimantatoare. Nu, ea este inspaimantatoare! Ce facem aici? Vorbim drept in cuvinte simple. Pentru ca orice lucru, odata inteles, devine mai prietenos. In 15 ani ca avocat in Iasi, am inteles cat de important este sa traduc din drept in romana.

La primul contact cu un avocat, majoritatea clientilor simt sa se apere spunand „eu nu am mai avut niciodata de a face cu asa ceva!
Totusi, ideea de justitie ar putea sa nu fie asa inspaimantatoare.

Serios, in ciuda formalismului, a limbajului, a salilor pazite de gardieni si a robelor negre cu bavetele in culori asortate rangului purtatorului, ceea ce intampla acolo este doar un act firesc care vine sa indrepte erori sau neputinte umane.

Ca avocat in Iasi, si nu numai -experienta Cabinetului include procese in aproape toata tara- am avut constant acces la instante de toate gradele, de la Judecatorie si pana la Curtea de Apel; emotiile oamenilor sunt aceleasi indiferent de gradul de jurisdictie la care au ajuns.

Despre drept se poate povesti mult si complicat; de aceea, aici,  vorbim drept in cuvinte simple.

Adica facem din “citatie”, “parat”, “intampinare”, si chiar “prescriptie”, nu neaparat niste prieteni simpatici, dar nici mai mult decat inseamna. Niste notiuni ca oricare altele. Accesibile.

Altfel spus, explicam, prin texte scurte, ce inseamna -teoretic si practic- una sau alta din drept.

Pentru cine facem asta? Pentru oricine si pentru toata lumea! De fapt, este mai mult de atat, scriem si speram sa ajunga informatiile la cat mai multa lume! Pentru ca folclorul juridic naste monstri. Si spaime. Si frica fara fundament.

Desi ideea s-a nascut in 2013, iata, nici 6 ani mai tarziu, a decis sa creasca mare si sa fie de folos! 🙂

Dacă aveți întrebări sau curiozități, scrieți aici!

avocat iasi
Geanina DRIAN, avocat Iasi.

Nota bene:

informațiile din acest site sunt mult simplificate pentru a fi accesibile unui public neinițiat. Astfel, nu sunt prezentate toate situațiile particulare ce pot apărea în legătură cu subiectele expuse; pentru asta s-au scris tratate de drept. 
Considerați aceste articole ca fiind unele cu titlu informativ și general! Autoarea nu este responsabilă, sub nicio formă, cu privire la modul cum înțelegeți, cum interpretați și cum alegeți să folosiți informațiile din site. Consultați în mod direct un avocat înainte de a lua orice decizie cu privire la speța Dvs!

articol scris de Geanina DRIAN, avocat in Iasi.